Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2010 / 12


(1)Pääkirjoitus
(2)Loppukatsaus vuoteen 2010
(3)Halsua lopetti vuoden tyylillä
(4)Viimeinen Surmanajaja
(1) Vuodenvaihdos kielii mullistuksista
Luettu 1295 kertaa

Halsualla vuosi vaihdetaan uuteen sellaisin menoin, jotka eivät noudattele täysin perinteistä linjaa. Muutoksen airuet ovat liikkeellä.

Yleensä kylillä uusi vuosi on otettu vastaan kunnanjohtajan puheen insipiroimana. Tällä kertaa rakettitykityksen keskelle niin kutsuttuun puhujanpönttöön nousee aivan uusi hahmo - itse seutukuntajohtaja.

Halsuan politiikantutkimuslaitokselta toppuutellaan liian hätäisten johtopäätösten suhteen. Puhujan vaihtuminen ei välttämättä tarkoita suoraan sitä, että valta olisi vaihtumassa. Myöskään turhan kärkkäästi ei kannata alkaa aprikoida mahdollisten kuntaliitosten suhteen.

Kyläläisten syvät rivit ovat kuitenkin huomanneet, että esimerkiksi koko kunnanvirasto pidettiin teljettynä vuoden viimeisen viikon ajan. Epäilemättä jotain on tapahtumassa, mutta vajavaisen informaation pohjalta on vaikea ennustaa, millaisia mullistuksia tarkalleen ottaen on luvassa.

Näkymät tulevaisuuteen piirretään ilmoille ilotulitteiden värittäessä taivaan PlusPisteen pihalla. Tarjolla on myös glögiä. Menkää ja todistakaa.
Jarno Hietalahti